Talloze toffe workshops voor alle leeftijden!

 

Door heel museum Kranenburgh en op verschillende plekjes in de tuin was er van alles te beleven. Van HipHop, Jazzimprovisatie en zang tot schilderen op muziek.  Alles speciaal voor kinderen, maar papa en mama mogen natuurlijk ook meedoen. Wel van te voren inschrijven bij informatietent op het festivalterrein.

Workshops 2017

Zang Workshop - Wies Kavelaar                           6+

Wies is voor veel kinderen uit de gemeente Bergen bekend als cultuurcoach van Kranenburgh en je hebt haar ook vast eens zien spelen met haar band Wies & de Liefde. In haar workshop besteed ze aandacht aan zang, expressie, songwriting, podiumpresentatie & creatief denken. Kinderen leren hun stem op een goede krachtige manier te gebruiken voor publiek

Ruik De Roem                         Alle Leeftijden

Wies presenteert op dit podium ook jonge talenten. Kinderen kunnen zich opgeven bij het podium of de infostand om mee te doen.

Kinderpodium Voortuin (Blauw) 

Open Podium aanvang: 12:15 & 15:30

Workshop aanvang: 14:00

  • muzieknoot
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

De klankspeeltuin                                                    2+

 

Meesterknutselaars + licht- en mediatovenaars Moniek Smeets en Bram Wiersma presenteren een peuterspeeltuin met beeldende en theatrale elementen. Hierin worden peuters en jonge kleuters in aanraking gebracht met techniek op een speelse en interactieve manier.
Niks wetenschappelijks, maar heel alledaagse dingen als een draaiboor, een katrol, iets dat scharniert. Ze kunnen aan de slag met materiaal-beleving, licht, schaduw, zwaartekracht en dergelijke..

Terras , de gehele dag

  • muzieknoot
  • YouTube - Black Circle

Jazz 4 kids

In een workshop van 30 minuten ontdekken kinderen wat jazzmuziek zo bijzonder maakt… Je mag meedoen en improviseren! Al snel verzinnen kinderen zelf ritmes op instrumenten. En wat denk je van alle muziek die je met je eigen lijf kunt maken? In deze actieve workshop leren kinderen eenvoudige jazzliedjes en ze gaan aan de slag met improvisatie. De eigen creativiteit staat voorop. Het maakt niet uit of kinderen wel of geen instrument bespelen. Iedereen kan meedoen. Swing je mee?

Villa Bovenzaal: aanvang: 11:30 & 13:30

Opgeven bij de info Stand. 

Mogelijk optreden op het open podium van Wies

  • muzieknoot
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Tune4U    

 

SHOUT OUT!

Rappen en zingen met shout outs!!   

 

De kinderen gaan onder begeleiding van Marco Emmerig van Tune4U aan de slag met zang, rap en shout outs met leuke grappige liedjes en raps op een aantal vette beats!

 

Villa Bovenzaal: aanvang: 12:45 & 14:30

Opgeven bij de info Stand. 

Mogelijk optreden op het open podium van Wies

Schetsen en schilderen op muziek               5+

In de workshop van Marie Chantal gaan de kinderen hun gevoel bij muziek omzetten in tekeningen. De kinderen schetsen op verschillende muziekfragmenten met houtskool. Hierbij houden de kinderen hun ogen dicht. Voordat ze gaan schetsen mogen ze verwoorden wat ze bij de muziek voelen; verdriet, blijheid, boosheid, etc. Als ze een aantal schetsen gemaakt hebben, luisteren we nog een keer naar de muziek. Terwijl ze luisteren schilderen ze met diverse kleuren ecoline in hun gemaakte tekeningen. Hierdoor ervaren ze dat ze bij verschillende muzieksoorten, verschillende kleuren “horen”.

Tuin:  aanvang: 11:30 & 12:45 u

Dansende patronen op muziek                              5+

In de workshop dansende patronen op muziek van Tara Thelen werken kinderen samen om een kleurrijk en dynamisch kunstwerk te creëren op het ritme van de muziek. Met behulp van verschillende kunsttechnieken leren kinderen hoe ze de visuele kunst vanuit beweging en contrast het beste kunnen pakken.

 

Een workshop vol muziek, kunst en vooral pret! Vanaf 5 jaar.

Tuin:  aanvang: 14:00 & 15:15 u