Programma Ruigoord 2017

We kijken terug op een barstensvol muziekprogramma met workshops en voorstellingen!

 

Door heel Ruigoord is er van alles te beleven. Zingen, spelen, dansen of lekker picknicken in het gras, genieten van jazz tot blues en van rock tot klassiek en wereldmuziek. Samba Salad heeft een breed palet van Nederlandse en internationale artiesten uitgenodigd om de fantasie van het jonge publiek van 0 tot 12 jaar te prikkelen - echt waar, ook voor baby’s! - en uit te nodigen om mee te doen. Intieme akoestische optredens, bands, orkesten en vele workshops vormen samen een eigentijds familiefestival.

Het programma begint al direct al in de ochtend om  10;30 uur. De meeste programma onderdelen duren maximaal een half uur (soms drie kwartier) zodat u en de kinderen in staat zijn gedurende de dag van uiteenlopende acts en workshops te kunnen genieten.

 

Binnenkort meer over het programma  op het KinderMuziekFestival in Ruigoord

 

Peer de Graaf van Trapperdetrap gaat samen met Antiliaanse zangeres Izaline Calister (ook wel de koningin van Curacao genoemd) zingend op zoek naar antwoorden op vragen als: 

 

Hoe zingen en dansen de kinderen in Afrika? Welke liedjes leren de kinderen in Curaçao op school? Wat zingen de Russische kinderen als ze het koud hebben? Onder begeleiding van

Thijs Borsten en Stefan Blankestijn.

 

Kom je al Tambu-dansend leren over de wereld?

Trapperdetrap op stap

AL

AL

Roda de Samba....

 

....wordt Roda de Holanda!

In Brazilië wordt veel muziek gemaakt op straat, vaak in de vorm van een Roda de Samba; een cirkel van Samba. Daar heb je voor nodig:

Een grote tafel, een paar microfoons en honderd stoelen, die gevuld worden door wat muzikale vrienden die vervolgens een hele avond spelen en zingen. iedereen die zin heeft mag aanschuiven en meedoen. Dat duurt tot niemand meer zin heeft; soms tot diep in de nacht. Klagende buren bestaan niet, die gaan lekker ook naar 't feestje! Rond de tafel danst, klapt en zingt iedereen mee. 

Roda de Holanda brengt dit naar Nederland, aan tafel spelen ze de mooiste Samba's en andere Braziliaanse stijlen. Schuif je aan?

AL

Bonaire Leeft!

 

Formashon Musikal Krioyo is een groep jonge muzikanten van 8 tm 17 jaar die de échte bonairiaanse cultuur levende houden door de traditionele muziek en sferen over te brengen aan jonge mensen van over de hele wereld!

Dit doen ze door de felle, sprankelende muziek van Bonaire in zijn originele vorm over te brengen met traditionele outfits en een hele boel enthousiasme. 

Laat je betoveren en schud je billen op dit bonairiaanse feestje!

Psst! Let op! Jazz4kids geeft ook een workshop. Tijden kun je vinden in het BLOKKENSCHEMA!

Jazz voor kinderen!

Is dat niet veel te moeilijk? Welnee!!! Jazz gaat over improviseren, samen spelen en creatief zijn met muziek. Dat kunnen kinderen ook! Juist!

 

Jazz4kids wil kinderen op een actieve manier laten kennis maken met jazzmuziek en improvisatie. Jazz4kids ontwikkelt daarom educatieve jazzprojecten voor kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Bij alle projecten ligt de nadruk op plezier, creativiteit, participatie en actief leren: leren door doen!

 

Doe je mee?

4+

AL

Het klezmermonster

 

De Amsterdam Klezmer band is het tegenovergestelde van traditioneel. De band speelt klezmer en balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest.

In 15 jaar groeide dit groepje straatmuzikanten uit tot internationaal zevenkoppig Klezmermonster, ze spelen op festivals en podia door heel Europa, met uitstapjes tot in Brazilië en Zuid-Korea. Op internationale festivals of in een kroeg in Slovenië; er zal gedanst worden.

Zonder elektronica of drum is dit een kleine minifanfare die je meeneemt in een wereld van zigeuners van jaren geleden.

AL

MAmBo JaMBo

 

SaMba SaLAd -een driekoppig theatergezelschap en tevens de organisator van dit Festival- brengt een aanstekelijk pretconcert zonder regels! Swingende liedjes met gitaren, piano, contrabas, knallende flamencohakken, en een breed palet aan trommels en percussie.

 

Terwijl de zon alle liedjes meezingt uit volle borst, zweven we in grote zeepbellen hoog in de wolken. De kinderen veranderen in apen, dansen, zingen en springen de samba. 

Een energieke ‘mestiza’ mix met samba, flamenco, reggae, jazz, pop & salsa gebracht met humor, poëzie en oprecht kabaal, met veel gevoel voor zowel het kinder- als het ouderlijk oor. 

Zweef mee op de energieke melodiën van deze Sambadieren!

Zwier!

 

Zwier is een intieme muziekvoorstelling is een tekstloze voorstelling waarin de kracht van de muziek en de vertelkunst van de beweging centraal staan.

Samen met vijf muzikanten van het Wervelwind Ensemble stap je in een muzikale zweefmolen. De wervelende klanken tillen je op en draaien je rond. In een knusse kring trekt een elegante wals aan je voorbij, golven sierlijke melodieën heen en weer en veranderen de muzikanten in een zoemende bromtol of een schurende draaideur...

 

Een muzikale ode aan zwieren! Doe je mee?

2+

IK GA LOGEREN, EN IK NEEM MEE..

 

Theater FLUUP neemt je mee met 3 vriendjes die al een tijdje niet meer met elkaar kunnen spelen omdat twee van hen zijn verhuisd! Daarom gaan ze bij elkaar logeren. Maar wat nemen ze mee? Waar gaan ze slapen? En wat als ze heimwee krijgen? Wat horen ze toch allemaal als het licht uit is?

Het is leuk en spannend tegelijk…

In deze interactieve voorstelling met muziek en dans ontdekken een mime speelster, blokfluitiste en panfluitiste samen met het publiek wat het is om ergens anders dan thuis te slapen. Ze blijken dapper genoeg voor dit avontuur! Alle drie komen ze na de logeerpartij weer veilig thuis. DURF JIJ MEE?

2+

Psssst! Let op! DJ ISIS geeft dus ook een workshop! De tijden kun je vinden in het BLOKKENSCHEMA!

DJISIS

DJ ISIS VAN DER WEL zit dit jaar al 25 jaar in het vak en is inmiddels de bekendste vrouwelijke DJ en producer van Nederland. Ze is een koploper in de elektronische dance muziek omdat ze invloeden en stijlen van over de heeeeeele wereld in haar tunes verwerkt.

IN HAAR ATELIER IN RUIGOORD ZIT ZE VAAK TE EXPERIMENTEREN EN PLAATJES TE DRAAIEN, EN IN RUIGOORD IN DE GROTE TENT LAAT ZE JULLIE EERST ZIEN HOE JE DAT DOET DOOR MIDDEL VAN EEN WORKSHOP, EN LATER KAN JE SPRINGEN TOT DE WOLKEN OP HAAR MUZIEK! 

Dit wil je niet missen!

 

9+

2+

Liedjes van papa

 

De Amsterdamse (jazz) zangeres Anne Chris groeide op in een muzikaal gezin. Haar vader schreef liedjes voor haar toen ze nog een klein meisje was. In 2013 besloot Anne Chris deze liedjes samen met haar vader op te nemen.

Deze opnames resulteerden in de cd  'Vogeltje Zing Maar’, een cd waar de liefde voor muziek vanaf straalt en waar je een grote glimlach van oor tot oor van krijgt!

 

De teksten gaan over muziek, de seizoenen, maar ook over verliefd zijn en toekomstdromen. De arrangementen zijn ingetogen, hierdoor is de muziek ook geschikt voor baby’s, peuters en kleuters!

4+

Walla Kristalla

 

Kinderliedjes zijn van overal ter wereld. Het zijn vaak heel oude liedjes die voortdurend worden doorgegeven en die nooit verdwijnen.

 

Saartje Van Camp heeft kinderliedjes verzameld uit verschillende landen en culturen. Ze heeft mensen gevraagd om voor haar een liedje te zingen uit hun jeugd of uit hun cultuur en heeft daar opnames van gemaakt. Zo verzamelde ze bijna 300 traditionele kinderliedjes uit meer dan 30 landen. De mooiste liedjes bracht ze samen in deze muziekvoorstelling.

Saartje speelt cello, zingt en brengt heel veel muziek met zich mee. Ga je mee op reis

ALS je later groot band

 

De Als je Later Groot Band bestaat uit vier gepassioneerde muzikanten die met veel plezier hun liefde voor muziek delen op een manier waar je door het dolle van raakt!

 

Door de verschillende muziekstijlen en pakkende teksten is deze hippe kinder nederpop leuk voor klein en groot. Met vrolijke klanken en wat lijkt op western-invloeden, blijven de liedjes nog dagen in je hoofd rondzingen, en dat is absoluut geen straf

AL

WORKSHOP • BODYPERCUSSIE

Je danst en drumt en er ontstaan fantastische beats!

 

Ontdek het ritme in je lijf door te klappen, te stampen, te knippen en nog veel meer, je danst en drumt en er ontstaan fantastische beats.

Een workshop vol met muziek, plezier en veel energie.

 

Bodypercussie is een combinatie van Ritme en Beweging waarbij ritmes en grooves met en op het lichaam vertolkt worden.

Ook zonder ervaring heel toegankelijk voor iedereen, kom het het gewoon proberen! JUIST!

De lessen worden gegeven door Olaf Keus, drummer, percussionist en sinds 7 jaar bodypercussie docent aan het Amsterdams conservatorium

5+

AL

WORKSHOP •

SHOUT-OUT!

 

RAPPEN EN ZINGEN MET SHOUT-OUTS!

HEB JE ALTIJD AL GEWETEN DAT 'IE ER ZAT, MAAR HEB JE 'M ALTIJD VERSTOPT?

LAAT JE INNERGANGSTER LOS EN RAP JE LONGEN UIT JE LIJF! 

SHOUT OUT!

De kinderen gaan onder begeleiding van Marco Emmerig van Tune4U aan de slag met zang, rap en shout outs op een aantal vette beats!

 

AL

WORKSHOP•

HET PLASTIC BEKERTJES-OORKEST

Het Grote Plastic Bekertjes Orkest 

 

Onder leiding van een professionele muzikant wordt gespeeld en gemusiceerd met als instrument…........... Het Plastic Bekertje!

 

Experimenteren met geluid, spelen met maat en ritme, luisteren en samenwerken om met eenvoudig materiaal muziek te maken.

Uiteindelijk speelt het ‘orkest’, samen met de muzikant, de speciaal voor deze activiteit gecomponeerde “Muziekschoolblues”.

Door Frank Heerze

 

Workshop•

Jazz voor kinderen!

Is dat niet veel te moeilijk? Welnee!!! Jazz gaat over improviseren, samen spelen en creatief zijn met muziek. Dat kunnen kinderen ook! Juist!

 

Jazz4kids wil kinderen op een actieve manier laten kennis maken met jazzmuziek en improvisatie. Jazz4kids ontwikkelt daarom educatieve jazzprojecten voor kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Bij alle projecten ligt de nadruk op plezier, creativiteit, participatie en actief leren: leren door doen! Doe je mee?

4+

WORKSHOP VAN DJISIS

DJ ISIS VAN DER WEL zit dit jaar al 25 jaar in het vak en is inmiddels de bekendste vrouwelijke DJ en producer van Nederland. Ze is een koploper in de elektronische dance muziek omdat ze invloeden en stijlen van over de heeeeeele wereld in haar tunes verwerkt.

 

IN HAAR ATELIER IN RUIGOORD ZIT ZE VAAK TE EXPERIMENTEREN EN PLAATJES TE DRAAIEN, EN IN DE GROTE TENT IN RUIGOORD LAAT ZE JULLIE DEZE EDITIE ZIEN HOE JE DAT DOET, DOOR MIDDEL VAN EEN WORKSHOP, EN LATER KAN JE SPRINGEN TOT DE WOLKEN OP HAAR MUZIEK! 

Dit wil je niet missen! Kom je met je billen schudden?

9+