Programma Kranenburgh 2017

We kijken terug op een barstensvol muziekprogramma met workshops en voorstellingen!

 

Door heel museum Kranenburgh en op verschillende plekjes in de tuin is er van alles te beleven. Zingen, spelen, dansen of lekker picknicken in het gras, genieten van jazz tot blues en van rock tot klassiek en wereldmuziek. Samba Salad heeft een breed palet van Nederlandse en internationale artiesten uitgenodigd om de fantasie van het jonge publiek van 0 tot 12 jaar te prikkelen - echt waar, ook voor baby’s! - en uit te nodigen om mee te doen. Intieme akoestische optredens, bands, orkesten en vele workshops vormen samen een eigentijds familiefestival.

Het programma begint al direct al in de ochtend om  10;30 uur. De meeste programma onderdelen duren maximaal een half uur (soms drie kwartier) zodat jij en je kind(eren) in staat zijn gedurende de dag van uiteenlopende acts en workshops te genieten.

 

Het festival wordt gepresenteerd door de bekende verhalenverteller Wijnand Stomp, acteur/animator Paul Groeneveld, zangeres Wies Kavelaar en manus van alles Jochem Pasteuning.

MORE WORKSHOPS TO BE ANOUNCED!

3+

Maya is nieuwsgierig naar de wereld en de mensen die daar in leven. We zijn allemaal op dezelfde planeet geboren, maar toch is iedereen anders. Wat maakt ons verschillend? En maakt dat wat uit? Aan de andere kant lijken we allemaal op elkaar en doen toch ook weer dezelfde dingen. Maya gaat met jou op wereldreis en zo ontdekken we samen alles over ons leven op aarde in deze muziektheater voorstelling.

 

De hele voorstelling komt uit een koffer en decor bestaat uit onszelf. Met interactie als sleutel, speelt iedereen een rol in de voorstelling. Langzaam veranderen we allemaal in wereldburgers en maken we samen de wereld mooi.

 

Ga je mee op deze avontuurlijk en antropologische reis ?

ALS je later groot band

 

De Als je Later Groot Band bestaat uit vier gepassioneerde muzikanten die met veel plezier hun liefde voor muziek delen op een manier waar je door het dolle van raakt!

 

Door de verschillende muziekstijlen en pakkende teksten is deze hippe kinder nederpop leuk voor klein en groot. Met vrolijke klanken en wat lijkt op western-invloeden, blijven de liedjes nog dagen in je hoofd rondzingen, en dat is absoluut geen straf! 

5+

Uit alle windstreken

Speciaal voor de allerkleinsten en hun ouders verzamelde Niki Jacobs en Pieter Jan Cramer de mooiste wiegeliedjes, slaapliedjes en kinderliedjes uit alle windstreken. Vanuit de intieme, veilige setting van een prachtige bedoeïenentent nemen ze ons mee op reis, naar verre oorden en exotische bestemmingen. Want ook op de meest afgelegen plekken zingen moeders en vaders hun kinderen zachtjes wiegend mooie liedjes toe, recht het hart in.
Niki’s babyconcert is het beste instrument om de allerkleinsten liefde mee in te blazen. Ook al kan je baby je nog niet verstaan, op een dieper niveau wordt alles al lang begrepen.

0-1

 

JAZZ4KIDS' sprookje heet ELLA, en het lijkt op het sprookje van het lelijke jonge eendje. Alleen is Ella niet lelijk en wel degelijk een eend! Wat is er dan aan de hand? Ella houdt van swingen en liedjes zingen. Het liefst bedenkt ze alle liedjes nog zelf ook! Maar haar familie houdt daar niet van. Daar zijn ze veel te deftig voor. Als ze ook nog eens geplaagd wordt besluit Ella haar familie te verlaten. In haar eentje beleeft ze grappige avonturen vol jazzmuziek. Maar ze is nog steeds alleen... Dan ontmoet ze een vriend voor het leven en kan ze EINDELIJK zichzelf zijn!

En natuurlijk mag het publiek ook meedoen! De kinderen kunnen meezingen, meeklappen en meewaggelen. En wat doen die vreemde 'eenden' daar op het podium?!

3+

swingend sprookje

4+

Hak Op De Tak

MasFlamenco en Samba Salad slaan de handen in één en brengen aanstekelijke flamenco in kindermaten, een belevenis voor de hele familie.

Een unieke combinatie van internationale podiumkunstenaars uit de Nederlandse jeugdtheater en flamencowereld. Van de makers van het succesvolle flamenco sprookje ‘Flamenkita’

 

Vurige dans, knallende hakken, virtuoze gitaren met gevoel voor zowel het kinderlijk als het ouderlijk oor. Zing, klap en dans met ons mee!

Psssst! Let op! DJISIS geeft dus ook een workshop!
De tijden kun je vinden in het TIJDSCHEMA!

DJISIS

DJ ISIS VAN DER WEL zit dit jaar al 25 jaar in het vak en is inmiddels de bekendste vrouwelijke DJ en producer van Nederland. Ze is een koploper in de elektronische dance muziek omdat ze invloeden en stijlen van over de heeeeeele wereld in haar tunes verwerkt.

IN HAAR ATELIER IN RUIGOORD ZIT ZE VAAK TE EXPERIMENTEREN EN PLAATJES TE DRAAIEN, EN IN RUIGOORD IN DE GROTE TENT LAAT ZE JULLIE EERST ZIEN HOE JE DAT DOET DOOR MIDDEL VAN EEN WORKSHOP, EN LATER KAN JE SPRINGEN TOT DE WOLKEN OP HAAR MUZIEK! 

Dit wil je niet missen!

 

9+

AL

Het klezmermonster

 

De Amsterdam Klezmer band is het tegenovergestelde van traditioneel. De band speelt klezmer en balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest.

In 15 jaar groeide dit groepje straatmuzikanten uit tot internationaal zevenkoppig Klezmermonster, ze spelen op festivals en podia door heel Europa, met uitstapjes tot in Brazilië en Zuid-Korea. Op internationale festivals of in een kroeg in Slovenië; er zal gedanst worden.

Zonder elektronica of drum is dit een kleine minifanfare die je meeneemt in een wereld van zigeuners van jaren geleden.

 

Peer de Graaf van Trapperdetrap gaat samen met Antiliaanse zangeres Izaline Calister (ook wel de koningin van Curacao genoemd) zingend op zoek naar antwoorden op vragen als: 

 

Hoe zingen en dansen de kinderen in Afrika? Welke liedjes leren de kinderen in Curaçao op school? Wat zingen de Russische kinderen als ze het koud hebben? Onder begeleiding van Thijs Borsten en Stefan Blankestijn.

 

Kom je al Tambu-dansend leren over de wereld?

AL

Trapperdetrap op stap

4+

Walla Kristalla

 

Kinderliedjes zijn van overal ter wereld. Het zijn vaak heel oude liedjes die voortdurend worden doorgegeven en die nooit verdwijnen.

 

Saartje Van Camp heeft kinderliedjes verzameld uit verschillende landen en culturen. Ze heeft mensen gevraagd om voor haar een liedje te zingen uit hun jeugd of uit hun cultuur en heeft daar opnames van gemaakt. Zo verzamelde ze bijna 300 traditionele kinderliedjes uit meer dan 30 landen. De mooiste liedjes bracht ze samen in deze muziekvoorstelling.

Saartje speelt cello, zingt en brengt heel veel muziek met zich mee. Ga je mee op reis?

Symfonieën Van Kinderen

 

Het junioren symfonie-orkest van Artiance All Komt ons verblijden met prachtige melodieën van meer dan 30 spelende kinderen. Iedere vrijdagmiddag repeteert het Junioren Symfonie Orkest Artiance onder leiding van Otto de Jong. Kinderen van 8-12 jaar verleiden je met kinderliedjes die je raken.

AL

Roda de Samba....

 

....wordt Roda de Holanda!

 

In Brazilië wordt veel muziek gemaakt op straat, vaak in de vorm van een Roda de Samba; een cirkel van Samba. Daar heb je voor nodig:

Een grote tafel, een paar microfoons en honderd stoelen, die gevuld worden door wat muzikale vrienden die vervolgens een hele avond spelen en zingen. iedereen die zin heeft mag aanschuiven en meedoen. Dat duurt tot niemand meer zin heeft; soms tot diep in de nacht. Klagende buren bestaan niet, die gaan lekker ook naar 't feestje! Rond de tafel danst, klapt en zingt iedereen mee. 

Roda de Holanda brengt dit naar Nederland, aan tafel spelen ze de mooiste Samba's en andere Braziliaanse stijlen. Schuif je aan?

AL