Acts  2019

         Tolhuistuin Amsterdam: 14 & 15 september

           

         hieronder bij de omschrijvingen - voorstelling dag en tijden

               concerten zijn voor alle bezoekers toegankelijk

          

           (er is inschrijving & klein toeslag voor deelname aan workshops)

         

Maya zingt de wereld rond

Met een koffer vol fantasie en handige spulletjes kom je een heel eind en de eigenwijze Maya weet dat eigenlijk niets onmogelijk is, immers; ‘in je hoofd kan alles!’

Maya zingt, danst en trommelt er lustig op los. Lieve en stoute liedjes met herkenbare thema’s. Toegankelijk variaties op wereldmuziek zoals de samba, salsa en de calypso met een vrolijke knipoog naar de jazz nemen je mee op een betoverende en verrassende reis! Ga jij met Maya mee op reis?

 

Genre: Muziek, Theater

Leeftijd: 2+

14 september 12.30 uur
 

Convoi  Exeptional  
 

De jongens van Convoi Exceptional weten hoe ze je in beweging krijgen. Vol energie en vurig, soms een klein momentje rust. Rock en Roll in har(d)t en nieren. Ze hebben sinds 2006 op grote podia gespeeld waaronder: Paradiso, Oerol, de Parade, Zwarte Cross, Pinkpop, Wildeburg, Surfana, Into The Woods enz. Misschien heb je ze zelfs bij Sesamstraat wel eens gezien. En nu voor de tweede keer op het KinderMuziekFestival in Bergen èn Amsterdam!

 

Genre: Rock ’n Roll op trommels

Leeftijd: Alle

15 september  16.00 uur
 

Mak Tak met Pikefel  


Waarom krijgen we bij het horen van een mooi liedje koude rillingen? Waarom gaat het horen van een tandartsboor door merg en been? Welke geluiden maken ons bang of maken ons aan het lachen?Pikefel is een voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar, boordevol spannende

geluidsexperimenten en kippenvelmomenten. Het geluidsontwerp is van de bekende componist en geluidskunstenaar Wim Conradi, die eerder werkte voor o.a. BonteHond en Bambie. Pikefel (Fries voor kippenvel) speelt zich af in een laboratorium waar twee onderzoekers spannende experimenten uitvoeren met geluiden en muziek. Te midden van kasten vol met exotische meetapparatuur, muziekinstrumenten waarvan je niet wist dat ze bestonden en pruttelende rookmachines onderzoeken de mannen wat er met ons gebeurt bij het horen van bepaalde geluiden of muziek.

 

Genre: Muziektheater met kippenvelgarantie

Leeftijd: 6+

14 september  12.00 & 14.00 uur

Gerson Main  
 

Gerson Main maakt, naar eigen zeggen, dansbare poëzie, eigenzinnige levensliederen en Caribische country. Hij werd in 2015 bekend toen hij meedeed aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland en noemde zijn eerste album “De Slechtste Singer-Songwriter” van Nederland. Maar dat is hij zéker niet!  Wij kijken uit naar zijn optreden voor ons bij het KinderMuziekFestival! Gerson Main heeft al veel opgetreden. Zo stond hij onder andere op Lowlands, Solar, Eurosonic Noorderslag en theaterfestival De Parade. En dat bewijst maar weer hoe goed Gerson is.


 

Genre: Wereldmuziek

Leeftijd: 6+

Locatie: Tolhuistuin Amsterdam

14 september  13.00 & 15.00 uur

Meisjes met de Wijsjes
 

De Meisjes met de Wijsjes verwarmt sinds 2015 de harten van hun publiek met heerlijke nostalgie van het Nederlandstalige lied. Ga met ze mee op reis door een vrolijk, eigenzinnig en theatraal muziekprogramma. Ze zingen bekende, Nederlandse Wijsjes van toen en nu, maar dan in een vierstemmig jasje... uhm, jurkje.

 

Laat je verleiden door deze ogenschijnlijk onschuldige Meisjes, zing stiekem een Wijsje mee en word verrast door wat ze nog meer voor je in petto hebben...

 

 

Genre: Muziektheater

Leeftijd: Alle

Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam;

15 september  12.00 & 14.00 uur

Reuze Xylofoon 
 

Martien komt met zijn hele grote xylofoon, een toonladder waar je ook in kan
klimmen, naar het Tolhuistuin! Hij speelt een Reuze Xylofoon van meer dan twee en een halve meter hoog. En hij heeft er zin in! Speel je ook mee?

Genre: Instrumentaal

Leeftijd: Alle

Locatie: Tolhuistuin Amsterdam

14 & 15 september   11.30 & 13.30 uur / 12.30 & 14.30

Turid en Mousse Afrika

Moussé en Turid Dramé nemen je mee naar West Afrika waar lang geleden een prins(es) woonde die niet kon lopen, maar magie bestaat: wordt prins(es) Sundiatta toch koning (in)? Helpen de dansen van de boeren, vissers en jagers? Dans, zing en speel mee.

 

Genre: Muziektheater

Leeftijd: 2+

Locatie: Tolhuistuin Amsterdam

14 & 15 september  13.30 & 14.30 uur / 12.30 & 13.30

Flamenco 4 Kids

Kam je haren strak naar achteren, doe een grote bloem in je haar, trek je flamencorok aan, zet een mooie Spaanse hoed op!" Vergeet je dansschoenen niet en neem een waaier mee want het wordt heel warm! Hoor! De gitaar roept ons! ¡Olé!

 

Een interactief en speels concert met Erminia Fernandez Cordoba en Arturo Ramon.  

 

 

Genre: Muziek, Flamenco

Leeftijd: Alle

Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam;

15 september 11.00 & 13.00 uur

Jazzkidz   

 

De Jazzkidz swingen en feesten. Deze jonge en getalenteerde groep muzikanten van Muziekschool Amsterdam openen, onder leiding van Leon van Mill, het KinderMuziekFestival op het grote Zeezicht Podium.

 

De Jazzkidz spelen op hun eigen manier  de meest swingende jazznummers om dit weekend knallend te openen. Dat wordt een feestje!

 

Genre: Muziek, Jazz

Leeftijd: Alle

15 september   11.00 uur
 

Acrocordeon

Acrocordion is een muzikale acrobatiek- (straat)theater-act. Grappig, verbazingwekkend en ontroerend. Een accordeoniste speelt en zingt een lied voor het publiek maar wordt onderbroken door een acrobaat die gekke sprongen en grapjes maakt en het publiek probeert te imponeren. Een energieke, interactieve, humoristische act vol verbazingwekkende Afrikaanse acrobatiek, Europese live muziek op accordeon, dans, humor, ontroering en romantiek! Een unieke samenwerking tussen een Keniaanse acrobaat en een Nederlandse accordeoniste.

 

Genre: (Straat)theater, acrobatiek, clownesk theater

Leeftijd: Alle

15 september   15.30 uur

Percossa

Percossa vind in alles ritme, en daar gaat hun voorstelling over. Deze slagwerkers weten uit bijna alles muziek te krijgen. Of dat nu tandenborstels, kinderwagens, buisjes of traditionele instrumenten zijn.

 

Muzikaal en theatraal nemen ze je in hoog tempo mee met humor en ontroering. Een verhaal, muziek, ritme. Probeer maar eens stil te zitten bij Percossa.

 

Genre: Muziek, Theater
Leeftijd: Alle

15 september   12.45 & 13.45
 

Roos - Het Woonwagensprookje 


Wees welkom in het knusse woonwagentje van Rosita het tovervrouwtje! Binnen is het warm en gezellig. Rosita heeft een koffer. Gevonden hoog in een boom. Wat daarin zit is een groot raadsel. Samen met de kinderen gaat ze proberen hem open te maken. Het is wel spannend, want je weet maar nooit wie of wat er in zit, of dat het misschien betoverd is.... Doe je mee?

 

Genre: Theater

Leeftijd: 2+

15 september   11.30 & 13.30 uur

De DONSband  


Zin in een feestje? Zing en swing mee met de DONS band!

 

Een optreden van de DONS band is een concert vol verkleedpartijen, feestelijkheden en diverse muzikale stijlen voor zowel kleine als grote mensen! De thema’s van de liedjes worden bedacht door kinderen en uitgevoerd door de kunstvak-docenten van DONS Opvang - een creatieve BSO in Amsterdam. Liedjes als Veter Blues, Poep onder mijn schoen, Lego en Limonade zijn ontsproten uit het brein van tientallen muzikale Donsers en inmiddels grote hits op meerdere schoolpleinen in Amsterdam.

 

Genre: Muziek

Leeftijd: Alle

14 september   13.45 & 16.15 uur

Thijs Borsten en  Peer de Graaf

 

TRAPPERDETRAP


Thijs en Peer spelen liedjes van de Trapperdetrap serie. Trapperdetrap is volwassenenmuziek voor kleintjes. Omdat kindermuziek voor ouders geen straf hoeft te zijn vindt Thijs. Thijs en Peer spelen en zingen tijdens het KinderMuziekFestival.
Kom je ook meezingen?


Genre: Muziek

Leeftijd: Alle

14 september   11.45 & 12.45 uur

Sham Septet  


Het Sham Septet bestaat uit 7 jonge muzikanten van de Muziekschool Amsterdam. Het Sham Septet is de winnaar van de Amsterdam Muziekprijs in de categorie Pop/Jazz en bestaat uit Sham, Kim, Noah, Ole, Willem, Gilles, Noisa en bandleider Lorenzo Mignacca.
 

 

Genre: Muziek, Pop/Jazz

Leeftijd: 8+

15 september  15.30 uur

Samba Salad - Vrienden voor Altijd  


Dit knotsgekke familie gezelschap en tevens grondlegger van het KinderMuziekFestival mag natuurlijk niet ontbreken! Ze zijn meer dan 40 jaar ‘Vrienden voor Altijd’. Samba Salad maakt al vier decennia lang met veel plezier muziektheater voor de kleine mens. Grote mensen genieten ook mee, want hun muziek voor kinderen is heus niet kinderachtig! Muziekstijlen als flamenco, samba, salsa, latin-jazz, kaseko, calypso en afrobeat zijn het muzikale palet voor de honderden liedjes en voorstellingen van Samba Salad waar inmiddels al meerdere generaties kinderen mee zijn grootgebracht. 

 

Genre: muziektheater

Leeftijd: alle leeftijden

14 & 15 september   15.00  /  14.45 uur

Tune4U- SHOUT it OUT! 


Rappen en zingen met shout outs!!

 

Laat de innerGANGSTER in je los, rap de longen uit je lijf en ‘Drop je Lyrics’! De kinderen gaan onder begeleiding van Marco E. van Tune4U aan de slag met zang, rap en shout outs en maken ter plekke met alle ‘GANGSTERS!’ hun eigen rap op een aantal vette beats!

 

Genre: hip hop workshop

Leeftijd: 5+

14 & 15 september  12.30 & 14.30 uur

Ada, Coleta en Carlien


Swingen met de allerkleinsten! Ada, Coleta en Carlien spelen een vrolijke mix van eigen liedjes "the golden oldies" van het peutermuziek repetorie. Het kan goed zijn dat je een workshop van één van meiden bij jou op de BSO of op school hebt gehad! Een vrolijke, theatrale en interactieve show voor 0-4 jaar.  

 

Genre: pop, folk, voor de allerkleinste mensen

Leeftijd: 2+

14 september  11.00 & 13.15 uur

Workshop - Afrikaanse percussie 5+


Uitgaande van de klanken van de djembé, de zware dundun tonen en de lichte percussieklanken vormen we samen een echt orkest. Door middel van oefening in ritme, voor- en nadoen, breaks en fills spelen ontstaat in hechte samenwerking van alle deelnemers een spannend stuk.

Een spannende creatieve ervaring voor iedereen die ritme en muziek wil ervaren! Instrumenten zijn aanwezig.

 

Genre: Workshop

Leeftijd: 5+

14 & 15 september 

14.00, 14.45 & 16.00 uur   /   13.15, 15.15 & 16.15 uur

Workshop - Mima meedoe muziek 2+


In de workshop zingt Tanaquil graag een liedje voor de groep, lekker meedoen mag helemaal. Ook hebben we instrumenten om mee te schudden of op te tikken. Wat bijzonder om te zien én natuurlijk om aan te raken! Met onze fantasie ontdekken wij dat er een gevaarlijke tijger kan schuilen in een geluid, of juist een vrolijk vogeltje. Zo, al spelend, zingend en zelfs dansend, uiten we al onze muzikale kanten.

 

Genre: Workshop

Leeftijd: 2+

14 & 15 september 

11.30, 12.15 & 13.15 uur  beide dagen

Project Wildeman 

 

Project Wildeman heeft lef en is een tikje gek. Met een enorme speelsheid en oerkracht maken zij intuïtief muziektheater. Vol overgave neemt Project Wildeman je mee in hun fantasie, en die fantasie is ver van alle sprookjes die je ooit gehoord hebt!

 

Durf jij het aan om je te laten verrassen door dit bijzondere project?

 

Genre: Muziektheater

Leeftijd: 6+

Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam;

14 september   14.15 & 15.45 uur

Banwakaboom  drumdrumdrum


In deze “greatest hits” voorstelling geniet je opnieuw van de spetterende percussiesolo’s en meezingers in een typisch Caribisch jasje dat je van Drumdrumdrum.nl gewend bent. En natuurlijk mag iedereen ook weer meedansen, -spelen en -zingen!

 

Genre: Wereldmuziek, percussie

Leeftijd: 4+

Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam;

15 september   13.00 & 14.15 uur

WORKSHOP

Jamming  @ the  hub!

 

Wil jij meemaken hoe het is om in een echte popband te spelen? Speel mee in deze workshop voor iedereen die (nog) niet een instrument speelt. Je kunt uitproberen op gitaar-keyboard-bas-drums en natuurlijk ook zingen. Zelfs als je nog nooit gespeeld hebt hoef je je geen zorgen te maken; onze coach geeft met een paar simpele trucs aan wat je moet doen. En dan: spelen maar!


Genre: Workshop
Leeftijd: 8+
Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam;

14 & 15 september

14.15, 15.00 & 16.00 uur  beide dagen